VIVALDIANNO 2015 - prvý singel

VIVALDIANNO  2015 - prvý singel

22/Apr

Už od dnešného dňa môžu poslucháči rádií v Čechách a na Slovensku počuť novú pieseň s názvom Mesto zrkadiel. Tento duet je pilotnou piesňou projektu Vivaldianno – Mesto zrkadiel.

Autorom hudby je hudobný skladateľ a producent Michal Dvořák, gitarista a producent Jiří Janouch a text pochádza z autorskej dielne Tomáša Belka, ktorý je súčasne autorom libreta celého multimediálneho a multižánrového projektu Vivaldianno – Mesto zrkadiel. Pesničku naspievali spoločne Michal Pelant (gitarista skupiny Davida Kollera) a mladá talentovaná speváčka Patrície Fuxová (https://www.facebook.com/Patricie.net ).

„Keď sme v štúdiu pripravovali nové nahrávky pre Vivaldianno, hovoril som si, že by sme mohli k projektu vymyslieť pieseň, ktorá bude svojim charakterom hudobne a textovo vychádzať z pokračovania nášho spoločného projektu“ hovorí Michal Dvořák a dodáva:  „Na začiatku som vôbec nemal jasno v tom, kto pieseň naspieva, ale nakoniec som sa rozhodol pre Michala Pelanta, ktorého všetci poznajú skôr ako gitaristu. Ale on spieva výborne a pre Patríciu, ktorú som náhodou počul v štúdiu pri skúšaní s Čechomorom mi hneď napadlo, že je to práve ten hlas, ktorý hľadám“.

Na nahrávke sa okrem zmienených hudobníkov, Michala Dvořáka a Jiřího Janoucha, podieľalo aj svetovo uznávané sláčikové Heroldovo kvarteto.Okrem českej verzie vznikla aj anglická. Túto verziu naspieval s Patríciou britský gitarista a spevák Guy Bennett. Obaja sa čiastočne podieľali na anglickom texte piesne Mesto Zrkadiel.

„Ponuka na spoluprácu od Michala Dvořáka ma veľmi potešila. Je úžasné mať príležitosť a byť súčasťou tak ambiciózneho projektu, akým nepochybne Vivaldianno je“, hovorí Patrície.

Vivaldianno s podtitulom Mesto Zrkadiel je veľmi ambicióznym pokračovaním multimediálneho projektu producenta a hudobného skladateľa Michala Dvořáka (Lucie) a husľového virtuóza Jaroslava Svěceného. Netradične riešená scéna a veľmi silné spojenie klasiky s modernými rockovými prvkami, to všetko v hudobnom doprovode svetovej hráčskej elity – Tiny Guo (USA) a Li Chuan Yun (CHN) samé o sebe sľubuje jedinečný zážitok.

Pilotnú skladbu si môžete vypočuť tu: https://youtu.be/RbQQ0QFqS50

 

 

VIVALDIANNO 2015 – MESTO ZRKADIEL

špeciálni hostia – Tina Guo&Li Chuan Yun                  

                                                                                                                                                                                           

4. 6. 2015 Bratislava, Veľká sála Istropolis