THE LUMINEERS v Bratislave

THE LUMINEERS v Bratislave

02/Dec

Jedinečná kapela The Lumineers mieri na Slovensko Na Grammy dvakrát nominovaná folk-rocková kapela The Lumineers úspešne koncertuje po celom svete. Nevynecháva svetové metropoly, ani najznámejšie festivaly. V júni 2020 zahrá koncert aj pre slovenských fanúšikov v bratislavskej AXA aréne NTC.

The Lumineers pochádzajúci z amerického Colorada je obľúbená kapela, ktorá sa dala dokopy v roku 2005. Odvtedy mala na svojom konte až do tohto roka dva albumy s názvom The Lumineers a Cleopatra. Na jeseň vydali nový album s jednoduchým označením poradia. Album III , sa dotýka troch hlavných tém – láska, strata a zločin. Zakladajúci členovia Weseley Schultz a Jeremiah Fraites hovoria, že každá nota, slabika i moment ticha majú dôležité emočné napätie, ktoré je zákadom nového albumu.  Spevák a gitarista Schultz prezradil o nápade rozdelenia albumu na tri časti: Vo svojom zápisníku som mal nápad na tri kratšie EP o troch rôznych príbuzných už viac ako 10 rokov. Pôvodne som ich chcel pomenovať láska, strata a zločin, ale nakoniec sme ich spojili do jedného albumu a vymysleli názov III. “

 

S kapelou spolupracovala aj huslistka Lauren Jacobson a producent Simone Felice, vďaka ktorému ich druhý, platinový album Cleopatra lámal rebríčky vo všetkých hudobných programoch.

 

Vypočuj si naživo zoskupenie The Lumineers už aj v Bratislave, 24. júna 2020 v AXA aréne NTC.

 

VSTUPENKY TU