CLARA SANABRAS - sólistka projektu LORD OF THE RINGS in CONCERT

CLARA SANABRAS - sólistka projektu LORD OF THE RINGS in CONCERT

26/Jan

V jej žilách koluje cigánska aj krv indiánskeho kmeňa Siouxov. Mimoriadne všestranná hudobníčka, podmanivá umelkyňa a jedna z najoriginálnejších speváčok-skladateliek East London scény, Clara Sanabras prináša na scénu osviežujúci závan vzduchu, ktorý je zároveň návratom k folkovej tradícii a vytvára nezameniteľný bluesový zvuk skvele zmixovaný s kontinentálnym twistom.

Všetci fanúšikovia fantastickej Tolkienovej trilógie s nadšením privítali fakt, že sa tento jedinečný projekt dočkal svojho stvárnenia takpovediac naživo, aspoň čo sa hudobnej stránky týka. Peter Jackson nakrútil nezabudnuteľnú trojicu filmov a jej prvú časť pod názvom The Lord of the Rings – Fellowship of the Ring In Concert sa predstaví v netradičnej podobe so 100-členným orchestrom, 150-členným zborom a úžasnými sólistami už 20. júna 2016 v bratislavskej Inchebe.

V jej žilách koluje cigánska aj krv indiánskeho kmeňa Siouxov.  Mimoriadne všestranná hudobníčka, podmanivá umelkyňa a jedna z najoriginálnejších speváčok-skladateliek East London scény, Clara Sanabras prináša na scénu osviežujúci závan vzduchu, ktorý je zároveň  návratom k folkovej tradícii a vytvára nezameniteľný bluesový zvuk skvele zmixovaný s kontinentálnym twistom.

Clara, oplývajúca silou virtuosity jej hlasu, jej odvážne dobrodružné melódie vás zoberú na neočakávané kľukaté cesty, jej anglické texty poprepletané španielčinou, francúzštinou, katalánčinou rozprávajú úžasné príbehy. Svoje piesne Clara sprevádza barokovou gitarou, charangom (malou gitarou pôvodom z juhoamerických Ánd), indiánskym harmóniom, telekastrom (masívna elektrická gitara), mandolínou, skrátka kolekciou nástrojov pestrou ako Clarin pôvod.

Narodila sa vo Francúzsku, vyrástla v Barcelone, no napokon sa z nej po dlhom pôsobení v britskej metropole stala Londýnčanka.

Jej zbierka nahrávok, divadelných či televíznych a filmových kreditov je vskutku impozantná:  Clara figuruje v mnohých filmových soundtrackoch vrátane kasových trhákov ako sú “The Hobbit”, “Snehulienka a Lovec”, “Hry o život”, zúčastnila sa mnohých medzinárodných festivalov, vrátane Glastonbury, The London Jazz Festival a Womad.

Na svojom konte má spoluprácu Jamesom Hornerom, autorom filmovej hudby k filmu Titanic,  Jarvisom Cockerom, lídrom kapely Pulp, Jamesom Newton-Howardom, autorom hudby k filmom Pretty Woman, Utečened, The Hunger Games a mnohým ďalším, či Albertom Iglesiasom, skladateľom hudby k filmom geniálneho Pedra Almodovara.

Najnovšie je Clara Sanabras hviezdou projektu The Lord of the Rings in Concert (Pán Prsteňov Naživo).

Popri tom má Clara nespočetné množstvo ďalších aktivít.

Od roku 2006, kedy doslova “vtrhla na hudobnú scénu so svojím vysokom ceneným albumom “Clara & The Real Lowdown”, ktorý produkoval jeden z najlepších britských hudobníkov súčasnosti Harvey Brough, nahrala ďalšie dva albumy pod názvom “Hopetown House” a “The Emblem”.

Na ostatnom Clarinom albume je cítiť návrat k jej koreňom. Skladby sú naspievané v španielčine, katalánčine, francúzštine a angličtine .

Slovenskí diváci majú to šťastie, že tento výnimočný hudobný zjav bude aj sólistkou podmanivého hudobného a obrazového diela The Lord of the Rings už 20. júna v bratislavskej Inchebe.

Vstupenky na tento jedinečný projekt si môžete zakúpiť na stránke www.xl.sk .